Werken bij Zambon

Zambon is op zoek naar gemotiveerde, getalenteerde en enthousiaste personen die een carrière nastreven bij een vooraanstaand bedrijf dat actief is op zowel de Italiaanse als de internationale markt.

De medewerkers van Zambon hebben waarden en doelstellingen gemeen die nauw met elkaar samenhangen, waardoor Zambon "producten, diensten en oplossingen kan bieden die een groeiend aantal mensen in veel landen helpen om beter te ademen en te leven. De kwaliteit en de veiligheid hiervan worden gewaarborgd door het beheer van de volledige toeleveringsketen"

Zambon gelooft sterk in de personen die voor haar werken of die voor haar hebben gewerkt. Het zijn deze personen die echt hebben bijgedragen aan de voortdurende verbetering van de processen, de kwaliteit van de producten en het onderzoek naar nieuwe producten en diensten.

De organisatie van Zambon wordt gekenmerkt door een sterke integratie en samenwerking die van toepassing is op de verschillende bedrijven van de Groep en de organisatorische functies ervan. Zambon is een organisatie die openstaat voor externe gemeenschappen, is veerkrachtig en grijpt kansen aan wanneer die zich voordoen. Zambon onderscheidt zich echter bovenal door haar medewerkers die zich inzetten om kansen te ontwikkelen voor de voortdurende verbetering van leerprocessen en vaardigheden, en die volgens een geïntegreerde, persoonlijke en professionele ethiek werken die deel uitmaakt van de bedrijfscultuur. Om al deze redenen kunnen wij met trots zeggen dat werken bij Zambon veel meer is dan een baan alleen.

Bij Zambon kunt u in verschillende sectoren werken: laat uw curriculum vitae achter in onze database. Uw cv, dat u te allen tijde kunt bijwerken en aanpassen, zal worden geëvalueerd voor huidige en toekomstige vacatures. Het wervings- en selectieprocess wordt rechtstreeks door de afdeling Human Relations beheerd en is gebaseerd op spontane sollicitaties en contacten met universiteiten voor het werven van recent afgestudeerden en technische instituten voor de werving van personen die onlangs hun diploma hebben behaald. Voor bepaalde speciale functies plaatsen wij vaak ook advertenties in kranten, op het internet en soms worden headhunters ingeschakeld. Alle cv’s die wij ontvangen worden beoordeeld en opgeslagen in de database.